Ga naar inhoud
Still

Kill Switch

Regie: Tim Smit
Een ex-astronaut gaat werken bij een energiebedrijf met mysterieuze plannen. Visual effectsman Tim Smit bouwde zijn korte YouTube-sensatie om tot deze ambitieuze, videogame-achtige speelfilm.
Nadat een voormalige NASA-astronaut een mysterieuze baan aangeboden krijgt bij state-of-the-art energiebedrijf Alterplex Energy, wordt hij belast met een geheime missie die het lot van onze toekomstige wereld zal bepalen. Als het megalomane energie-experiment van zijn baas uit de klauwen loopt, kan alleen deze held, met een geheimzinnige box in de hand, de mensheid nog redden. Regisseur en visual effectstovenaar Tim Smit bouwde zijn korte YouTube-film What’s in the Box? uit 2009 (goed voor 2,6 miljoen views) uit tot speelfilm. Het resultaat is videogameachtige polder-sf, voornamelijk vanuit first person-perspectief verteld.


Titel: Kill Switch
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie ThrillerActie & AvontuurDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.