Documentaire over Katwijk dat twee maal per jaar een gedaantenwisseling ondergaat wanneer de twee plaatselijke voetbalclubs, Quick Boys en Katwijk, elkaar treffen.
Documentaire over Katwijk, een rustige Hollandse kustplaats met een hardwerkende en gelovige bevolking. Dit dorp ondergaat tweemaal per jaar een ware gedaantewisseling. Dat zijn de dagen waarop de twee plaatselijke voetbalclubs, Quick Boys en Katwijk, elkaar treffen, Het zijn beladen confrontaties die het dorp tijdelijk in twee kampen uiteen doen vallen. Het wonderlijke van deze scheidslijn is dat hij dwars door families, bedrijven en vriendschappen loopt. De film gaat op zoek naar de beleving en de achtergrond van een unieke derby.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Zeppers Film & TV
Omroep
NTR

Titel: Katwijkse twisten
Jaar: 2001
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.