Verfilming van een klassiek stripverhaal waarin kapitein Rob samen met zijn onafscheidelijke hond Skip, zijn neefje en nichtje, en het weermeisje Paula, de wereld tracht te behoeden voor de machtswellust van aartsvijand Lupardi.
Verfilming van de klassieke stripverhalen in het Parool, over de avonturen van kapitein Rob met zijn zeilschip De Vrijheid en zijn trouwe hond Skip. Met Thijs Römer als kapitein Rob, Katja Schuurman als zijn muze, het weermeisje Paula, en Arjan Ederveen als aartsvijand professor Lupardi. Kapitein Rob staat voor de opdracht een mysterieuze overval op een goudtransport en onverklaarbare klimaatschommelingen op te lossen. Rob komt er al snel achter dat Lupardi verantwoordelijk is voor de roof, omdat hij het geld nodig heeft voor de koop van een ultrakristal. Daarmee kan hij zijn manipulator maken, waarmee hij het klimaat kan beheersen en daarmee de wereld. Uiteraard stelt Rob alles in het werk om dat te voorkomen, samen met zijn trouwe helpers: zijn neefje Stijn, nichtje Sandra, Paula en Skip. In vorm, scenario en montage is het onderliggende stripverhaal goed te zien, evenals in de uitvergrote karakters en de cartooneske dialogen. Bekroond met een Gouden Film in 2007 en een MovieSquad Junior Award in 2008.

Titel: Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 45 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Kidsbios, Hoofdprogramma, Kids & Jongeren
Editie: NFF 2008

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2007)
MovieSquad Junior Award (2008)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still