Ga naar inhoud
In het verzorgingstehuis Transvaal in Den Haag leven verschillende culturen naast elkaar. In deze documentaire volgt regisseuse Ditte Mensink vijf van de bewoners.
In het verzorgingstehuis Transvaal in Den Haag leven verschillende culturen naast elkaar. In Kamer met uitzicht volgt regisseuse Ditte Mensink vijf van de bewoners. Naast de gebruikelijke spanningen en klachten - de eenzaamheid, de fysieke achteruitgang en het mopperen dat nou nooit eens iemand lekker in het zonnetje op de bank komt zitten - moeten de bewoners om leren gaan met elkaars gebruiken. Een wat jongere, blanke man die klaagt dat het een dooie boel is en als enige met de carnavalmuziek staat mee te klappen, wil toch liever niet mee in de lift met een donkere man die wel actief is. 'Die schreeuwt zo', zegt hij misprijzend. En, na een korte stilte: 'Da's een buitenlander.' Mensink laat de bewoners zelf aan het woord, en toont ze tijdens hun dagelijkse bezigheden in hun kamers.

Credits

Uitvoerend Producent
Mixage
Productiebedrijf
IDTV Docs
Omroep
NTR
Distributie
IDTV Docs

Titel: Kamer met uitzicht
Jaar: 2001
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still