Ga naar inhoud
Grimmige animatiefilm over een man die wordt neergestoken door een junk en zich herinnert hoe hij zijn jeugdvriend zag wegglijden in een wereld van drugs en geweld.
Grimmige animatiefilm over een man uit een Brits arbeidersmilieu die in de metro wordt neergestoken door een junk. In de laatste seconden van zijn leven flitsen aanvankelijk warme jeugdherinneringen voorbij die al snel in een nachtmerrie veranderen als zijn boezemvriend wegglijdt in een wereld van drugs en geweld onder invloed van de dealer van het nabijgelegen autokerkhof. Olieverfschilderijen in combinatie met tekeningen en 3D-computeranimatie verlenen de film bijzondere diepte.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Stichting il Luster Films
CinéTé Filmproduktie bv

Titel: Junkyard
Jaar: 2012
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2012

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Film (2012)
Hisko Hulsing

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still