Ga naar inhoud
Documentaire opdrachtfilm over de emigratie van Hollanders naar Canada, die eind 19de eeuw begon en een hoogtepunt kende in de jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog.
Documentaire opdrachtfilm over de emigratie van Nederlanders naar Canada, eind 19de eeuw begonnen en met een hoogtepunt vlak na de Tweede Wereldoorlog. Er woont nu bijna een half miljoen mensen van Nederlandse afkomst in Canada. Waarin onderscheiden die zich van andere Canadezen? Waarom gingen ze uit Nederland weg? Wat is hun bijdrage aan de Canadese samenleving en cultuur? Samen met historicus Herman Ganzevoort, die zelf als kind naar Canada emigreerde, ging Nico Crama op zoek naar de antwoorden.

Titel: It Wasn't Easy
Jaar: 1978
Duur : 46 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: In The Picture: Nico Crama
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.