Tele­visieserie laat zien hoe Monique van de Ven vooro­ordelen, wantrouwen en terreur trot­seert wanneer ze als nieuw­bakken veearts in een concer­vatieve plat­te­lands­ge­meente geac­cepteerd wil worden.
Tele­visieserie naar gelijk­namige speelfilm van Mady Saks uit 1987. De serie laat zien hoe Monique van de Ven vooro­ordelen, wantrouwen en terreur trot­seert wanneer ze als nieuw­bakken veearts in een concer­vatieve plat­te­lands­ge­meente geac­cepteerd wil worden. Voor haar rol ontving zij de Golden Space Needle Award op het Seattle Inter­na­tional Film Festival.

Credits

Productiebedrijf
Belbo Film Productions BV
Horizon Filmproductions
Omroep
TROS tv

Titel: Iris
Jaar: 1992
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1995

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01