Ga naar inhoud
Twee afleveringen uit vijfdelige televisieserie waarin actuele problematische ontwikkelingen rond het boerenbedrijf centraal staan.
Twee afleveringen uit vijfdelige televisieserie, waarin actuele problematische ontwikkelingen rond het boerenbedrijf centraal staan. In Yesterday heeft varkensboer Sander, op advies van een financieel adviseur, flink geïnvesteerd in zijn bedrijf. Als het rendement uitblijft en het gemeentebeleid wordt aangescherpt, ziet hij maar één uitweg om te ontkomen aan de wurgende greep van overheidsmaatregelen. In Ganzen is een te laag grondwaterpeil aanleiding tot een probleem. Boer Jochem wordt door de overheid benaderd voor uitkoop. Het grondwaterpeil op een aan zijn land grenzend stuk grond moet worden verhoogd, zodat een zeldzame ganzensoort niet uitsterft. Het gevolg is echter dat Jochems land onbruikbaar wordt. De boer is rond de zestig en ziet geen mogelijkheid ergens opnieuw te beginnen.

Credits

Productiebedrijf
IDTV Docs
Omroep
Evangelische Omroep (EO)

Titel: In goede aarde - Yesterday & Ganzen
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still