Ga naar inhoud
Stills

In Flow of Words

Regie: Eliane Esther Bots
Indringende korte documentaire over drie tolken die als menselijke radertjes in het justitiële systeem werkten tijdens het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag. Wat is daarvan de emotionele weerslag op hun privéleven?

Dag na dag vertalen drie tolken de helse verhalen van slachtoffers van oorlogsmisdaden tijdens het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag. Tegelijkertijd vertalen zij de betogen van diegenen die van deze misdaden beschuldigd worden. Deze indringende documentaire richt zich op die menselijke radertjes in het justitiële systeem, die in hun hoedanigheid geacht worden niets van zichzelf – geen eigen verhaal, geen gevoelens of meningen – mee te brengen naar hun emotioneel zware werk. Hoe deal je met die werklast in je privéleven?

De grens bereikt
Deze film is opgenomen in ons themaprogramma De grens bereikt. Op zaterdag 24 september is deze film te zien als voorfilm bij Looking for Horses (Stefan Pavlović). In dit programma staan we stil bij oorlogssituaties die mensen uiteendrijven en tegenover elkaar laten staan. In de films die in dit programma centraal staan, slaan mensen op de vlucht of moeten ze kiezen tussen twee kwaden. Maar ze gaan ook over de opmerkelijke veerkracht en weerstand die mensen in oorlogssituaties mee kunnen dragen. Bij iedere film is een uitgebreid nagesprek met gasten die meer over het onderwerp van de film weten. De gesprekken worden geleid door journalist, programmamaker en debatleider Bahram Sadeghi.

In dit programma zijn te gast:
Regisseurs Eliane Esther Bots en Stefan Pavlović
Alma Mustafić: docent/onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht en Srebrenica-genocide overlevende.

Credits

Productiebedrijf
near/by film
Distributie
Square Eyes
Titel: In Flow of Words
Jaar: 2021
Duur : 23 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (2022)
Eliane Esther Bots

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills