Ga naar inhoud
Stills

Imaginair

Regie: Kay Greidanus
Kruip in het hoofd van de eenzame Mike, die het confronterende bericht krijgt dat zijn vader vrijkomt uit de gevangenis. Door een plots opduikende oude vriend begint alles te malen.

Sinds zijn vader achter tralies zit, houdt Mike zich voor dat het goed met hem gaat. Hij leeft een afgezonderd bestaan. Dan krijgt hij onverwacht te horen dat zijn vader vrijkomt. Het vooruitzicht hem te ontmoeten jaagt hem schrik aan en maakt heftige emoties los. Terwijl hij de schok probeert te verwerken, staat plotseling een oude vriend uitdagend voor de deur. Hij sleept Mike mee in een duistere nacht, waarin oude tijden herleven en herinneringen als in een benauwende koortsdroom over elkaar heen buitelen.

Titel: Imaginair
Jaar: 2019
Duur : 17 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019
DramaGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.