Ga naar inhoud
Still

How to Get Out of the Cage

Regie: Frank Scheffer
Portret van avant-gardecomponist John Cage (1912-1992), met interviews die werden afgenomen tussen 1982 en 1992, opnames van Cage’s werk en beelden van plekken die belangrijk waren voor de componist.
Tussen 1982 en 1992 kwamen filmmaker Frank Scheffer en avant-gardecomponist John Cage (1912-1992) regelmatig bij elkaar. Deze ontmoetingen resulteerden in een uniek historisch audio- en beeldarchief rondom de invloedrijke componist. Dit documentaire portret combineert diverse interviews met 16-mm-opnames van Cage’s werk en plekken die belangrijk waren voor de componist, zoals New York en Ryoan-ji, een Japanse boeddhistische tempel in Kyoto. De film werd in 2012 uitgebracht ter gelegenheid van zijn geboortedag 100 jaar geleden.

Credits

Sound Design
Muziek
Coproducent
EuroArts Film Division
Productiebedrijf
Silk Road Film Salon
Distributie
EuroArts Film Division
Titel: How to Get Out of the Cage
Jaar: 2012
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014
Film, Muziek, Filmmuziek! NFF Masters: Frank Scheffer MuziekGeschiedenisKunst & CultuurInternationaal

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.