Docu­men­taire over drie Frans-Marrokaanse broers die in 1973 door de geheime politie worden opgepakt, waarna ze van de aard­bodem verd­wenen lijken te zijn. Na ruim 18 jaar worden ze zo goed als blind, uitgeput en vreselijk vermagerd vrijgelaten.
Docu­men­taire over drie Frans-Marrokaanse broers die in 1973 door de geheime politie worden opgepakt, waarna ze van de aard­bodem verd­wenen lijken te zijn. Hoewel ze nooit ergens van beschuldigd zijn, worden ze zonder vorm van proces in volstrekte eenza­amheid en in totale duis­ternis opges­loten. Verstoken van medische en lichamelijke verzorging moeten ze het barre klimaat in hun cel zien te over­leven. Na ruim 18 jaar worden ze plot­seling vrij gelaten. Zo goed als blind, uitgeput en vreselijk vermagerd arriv­eren ze op het vliegveld van Parijs. In deze film vertellen de broers over de achter­gronden van hun plot­selinge opsluiting en hoe ze onder de barre omstandigheden hebben kunnen overleven.

Credits

Producent
Scenario
Set geluid
Montage
Productiebedrijf
Betlem Film Productions

Titel: How the Hell Did They Survive
Jaar: 1993
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 1993

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (1993)
Trix Betlem

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01