Ga naar inhoud
Stills

Hormonaal

Regie: Pien van Grinsven
Waar de ene vrouw zich door hormonale anticonceptie meer zichzelf voelt, raakt de ander verloren. Prijswinnend danser Bodine Sutorius brengt de verborgen wereld van hormonen tot uitdrukking in deze speelse mix van documentaire, dans en wetenschap.


Hoewel bijna de helft van de Nederlandse vrouwen onder de 25 voor anticonceptie hormonen gebruikt, weten we eigenlijk nog niet precies wat ze nou doen. In Hormonaal worden echte verhalen van vrouwen door danser Bodine Sutorius belichaamd in indringende scènes bij de dokter, in de supermarkt en in een woonkamer. Heel verschillende ervaringen: waar de ene vrouw zich door de hormonen meer zichzelf voelt, raakt de ander juist verloren. Met deze speelse mix van documentaire, dans en wetenschap komt de film zo dicht mogelijk bij de onzichtbare wereld van hormonen. Wat we voelen, wat we weten maar vooral ook wat we nog niet weten.

Credits

Producent
Production Design
Sound Design
Visual Effects
Poster Hormonaal.png
Titel: Hormonaal
Jaar: 2023
Duur : 23 minuten
Soort: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer