Ga naar inhoud
Still

Honey and Old Cheese

Regie: Yassine El Idrissi
Een Marokkaanse tiener bereidt zich voor op het afscheid van zijn dorp en de tradities waarmee hij opgroeide: hij verhuist binnenkort naar zijn vader in Nederland.
De zeventienjarige Hassan staat op het punt om zijn Marokkaanse bergdorp Tizi N’oucheg te verruilen voor het huis van zijn in Nederland wonende vader. Hij heeft zijn visum eindelijk binnen en alle dorpsgenoten weten inmiddels dat hij binnenkort buitenlander wordt. In dit korte drama denkt Hassan na over wat hij mee wil nemen, hoe hij zijn huis achter wil laten en hoe hij het beste afscheid kan nemen van zijn vrienden, zijn moederland en de tradities waarmee hij opgroeide.

Titel: Honey and Old Cheese
Jaar: 2016
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2016
Gouden Kalf Competitie Inschrijving Gouden Kalveren DramaMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.