Ga naar inhoud
JongsmaOneill_1 (1).jpg

His Name Is My Name

Regie: Eline Jongsma, Kel O'Neill
Deze geanimeerde documentaireserie op Instagram onderzoekt hoe de misdaden van daders uit WOII nog steeds hun weerslag hebben op het heden. Deels detectivethriller, deels persoonlijk essay. Een familiegeschiedenis met zwarte bladzijdes.

De kern van deze geanimeerde documentaire is de persoonlijke zoektocht van één van de makers, Eline Jongsma. Zij groeide op zonder enige kennis over haar overgrootvader, een NSB-burgemeester berucht om zijn voorliefde voor geweld en bekend als 'Gekke Gerrit'. Na de oorlog werd hij als schandvlek uit de familiegeschiedenis weggeschreven. Maar geheimen kunnen niet voor altijd verborgen blijven, en Eline raakt geobsedeerd door het reconstrueren van zijn verhaal, zelfs als blijkt dat hij misschien niet de enige dader is die in haar stamboom verstopt zit. Het onderzoek, dat zich ontvouwt in tien afleveringen van elk drie minuten, werpt een licht op een duister hoekje van Europa’s verleden.

Onderdeel van Storyspace, onze digitale cultuur-expositie in Bibliotheek Neude. Lees hier alles over Storyspace.

Credits

Sound Design
Muziek
Animatie
Interface en interaction design
Productiebedrijf
Jongsma + O'Neill
Good Name Media
Interface en interaction design
Imagination of Things
Coproducent
Kamp Westerbork
Paradox
Titel: His Name Is My Name
Jaar: 2022
Categorie: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie Digitale Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.