Israelische regisseur verwerkte zijn ervaringen als scholier, bevlogen kibboetsmedewerker, verplicht soldaat en later weigeraar van dienst in de bezette gebieden tot een persoonlijke documentaire.
De Israëlische regisseur Nir Kienan verwerkte zijn ervaringen als scholier, bevlogen kibboetsmedewerker, verplicht soldaat en later weigeraar van dienst in de bezette gebieden tot een persoonlijke documentaire, die hij zelf met een licht spottende ondertoon, voorzien van een treffende muziekkeuze, uit de doeken doet. Geboren in 1968, ongeveer negen maanden na het einde van de Zesdaagse Oorlog, behoort Kienan tot een generatie die opgroeit met de idealen van de staat Israël. Zijn leven verloopt zonder dat hij erover hoeft na te denken, totdat hij als jonge legerofficier tijdens een nachtelijke patrouille een gewapende Palestijn doodschiet. Hij noemt zijn dode later 'Nur', Arabisch voor 'vuur'. Zijn eigen naam, Nir, betekent 'land' in het Hebreeuws. Om dat land is de strijd ooit begonnen. Kienan zoekt degenen op die het niet eens zijn met de oorlog, die in vrede willen leven met al hun buren. Op iedere begraafplaats die Kienan bezoekt, speelt een man live gitaar.

Credits

Set geluid
Mixage
Omroep
VPRO TV

Titel: Hier ligt mijn hond begraven
Jaar: 2004
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01