Ga naar inhoud
De gevoelens van slapelozen inspireerden Lotta Blokker tot een bronzen beeldengroep. De documentaire toont niet alleen het werken aan het project, maar ook Blokkers eigen wolfsuuroverpeinzingen.
Het wolfsuur is het uur waarin de nacht overgaat in de dageraad, het uur waarin geesten en demonen tekeer gaan, het uur van de slapelozen. Het inspireerde beeldhouwer Lotta Blokker tot een groep bronzen figuren in alle fasen van het leven. De documentaire toont niet alleen het werken aan het project, maar ook de intimiteit van Blokkers eigen wolfsuurmomenten waarin twijfel haar kan bevangen. 'Elk beeld dat met gevoel gemaakt is, toont ons de kunstenaar, niet het model,' is het aan Oscar Wilde ontleende motto.

Credits

Scenario
Sound Design
Productiebedrijf
Arte et Cetera
Jura Filmprodukties
Quintis Films
EMS FILMS
Omroep
NTR TV

Titel: Het wolfsuur
Jaar: 2014
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Panorama, Het Uur van de Wolf - 20 jaar
Editie: NFF 2015

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.