Ga naar inhoud
Multiculturele komedie over een Marokkaanse keukenhulp en de blanke dochter van zijn baas, gevangen tussen hun Romeo-en-Julia-liefde en familieverwachtingen.
Een multiculturele komedie op tempo over een bekvechtend Marokkaans duo in de hotelkeuken waar Nordip (Mounir Valentyn) belandt na zijn cum laude-eindexamen. Die keuken is een chaotische miniwereld waar de camera doorheen vliegt, met enkele zeer vreemde medewerkers, van een Joegoslavische vleessnijder (Tygo Gernandt) tot een rochelende hardrocker als chef (Frank Lammers). Maar ook met de mooie blonde serveerster Agnes (Bracha van Doesburgh), dochter van de eigenaresse (Linda van Dijck). Zij en Nordip worden langzaam een multiculturele Romeo en Julia - maar dan moeten ze wel hun families trotseren. Agnes hoeft thuis niet met een Marokkaan aan te komen, en Nordip worstelt met de hoge verwachtingen van zijn trotse vader. Maar ook bij de Marokkanen in de keuken voelt hij zich niet thuis - zij met hun brommers, Nordip met zijn fiets. Naar het boek van Khalid Boudou.

Titel: Het schnitzelparadijs
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Mannelijke Bijrol (2005)
Micha Hulshof
Beste Mannelijke Bijrol (2005)
Yahya Gaier
Beste Mannelijke Bijrol (2005)
Mimoun Oaissa
Beste Mannelijke Bijrol (2005)
Gürkan Küçüksentürk
Beste Mannelijke Bijrol (2005)
Tygo Gernandt

Gouden Kalf nominaties

Beste Production Design (2005)
Floris Vos
Beste Montage (2005)
Job ter Burg (NCE)
Beste Regie (2005)
Martin Koolhoven

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2005)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still