Een jonge schilder verwerkt de dood van zijn geliefde door haar te schilderen. Vóór ze kan poseren overlijdt ze echter. Heden en verleden en leven en dood wisselen elkaar af tot aan de apotheose.
Een jonge schilder verwerkt de dood van zijn geliefde door haar te schilderen. Bij leven had de kunstenaar al voorgesteld dat ze zijn model zou zijn. Vóór ze kan poseren overlijdt ze echter. In een kunstig ritme wisselen in de film heden en verleden, leven en dood, kleur en blauwig licht, stilte en storm elkaar af tot aan de apotheose, met in het laatste shot de opvallende clou.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design

Titel: Het model
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.