Ga naar inhoud
In dit korte drama raakt een jongeman in de ban van een hypnotiserend getatoeëerd oog op het achterhoofd van zijn kale onderbuurman en verliest zich in een zoektocht naar betekenis.

Nadat hij zijn huis uitgezet is, trekt een jongeman bij zijn vriendin en haar hond in. Terwijl zij aan het werk is, doet hij halfslachtige sollicitatiepogingen, loopt met de hond langs de flat en rookt in gedachten verzonken op het balkon. Daar raakt hij geïntrigeerd door het hypnotiserende, getatoeëerde oog op het kale achterhoofd van zijn onderbuurman. Terwijl de werkelijke wereld hem steeds minder interesseert, verliest de jongen zich in dit korte drama in de zoektocht naar een betekenis.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design

Titel: Het Land der Blinden
Jaar: 2023
Duur : 19 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie, Forum van de Regisseurs, Premières
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Poster Het Land der Blinden.jpeg