Ga naar inhoud
Still

Het einde van het geslacht Vos

Regie: Coen Eigenraam
De gereconstrueerde familiegeschiedenis van het geslacht Vos gebruikt fictie en archiefbeelden om een stel luciferfabrikanten te tonen, op weg naar het onvermijdelijke einde.
Het geslacht Vos: vier generaties mannen die bij elkaar slechts anderhalve eeuw hebben geleefd. Een kleine fanfare in een donker bos bepaalt over leven, dood en de loop der dingen. Een alwetende verteller reconstrueert een familiegeschiedenis van een geslacht luciferfabrikanten. Wisselend tussen archiefbeeld en fictie stevenen de heren onherroepelijk af op het einde, wanneer de laatste zoon de zee in loopt.


Titel: Het einde van het geslacht Vos
Jaar: 2016
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017
NFF Studentencompetitie DramaGeschiedenisHumor

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.