Ga naar inhoud
De hoofdpersonages in een speelfilm raken verwikkeld in een romantisch conflict, waardoor het echte leven de overhand krijgt in de film. Tegen de tijd dat Simone in de film moet kiezen tussen haar minnaars zijn werkelijkheid en fictie niet meer uit elkaar te houden.
De jonge regisseur Martin maakt een speelfilm waarin hij samen met zijn vriendin Simone de hoofdrollen speelt. In deze film moet zij bij wijze van liefdestest een relatie met een andere man beginnen. Het gaat echter verkeerd als Martin die acteur ontslaat en vervangt door Dirk, een crewlid van de film zonder acteerervaring. Martin is blij met de keuze voor een amateur omdat dit de authenticiteit van zijn film ten goede komt. Totdat Simone verliefd wordt op Dirk. Ook dat komt de film overigens ten goede. Dirk gaat beter spelen en ook het spel van Martin zelf wordt op een hoger plan getild omdat hij er persoonlijk enorm onder lijdt. Tegen de tijd dat Simone in de film moet kiezen tussen haar minnaars zijn werkelijkheid en fictie niet meer uit elkaar te houden. Alleen Simone weet nog waar zij mee bezig is. Beide mannen zijn verstrikt geraakt in hun zelfgecreëerd moeras. Romantische speelfilm waarin de echte en de filmwereld naadloos in elkaar overlopen.

Titel: Het echte leven
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2008

Gouden Kalf winnaar

Beste Camera (2008)
Menno Westendorp
Beste Montage (2008)
Robert Jan Westdijk

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice (2008)
Sallie Harmsen
Beste Mannelijke Bijrol (2008)
Loek Peters
Beste Scenario (2008)
Robert Jan Westdijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still