Ga naar inhoud
Still

Hemel op aarde

Regie: Pieter Kuijpers
Romantisch coming of age-drama over de dertienjarige Bart die eind jaren zeventig opgroeit in een vroom Limburgs dorpje en halsoverkop verliefd wordt op de stadse, heidense en ernstig zieke Moniek.
Eind jaren zeventig groeit de dertienjarige Bart op in een vroom Limburgs dorpje. De puberende misdienaar houdt zich uitstekend staande in het diepgelovige gezin met een moeder die vurig predikt dat lust een zonde is. Totdat Bart halsoverkop verliefd wordt op de prachtige maar ernstig zieke Moniek, dochter van een heidens gezin uit Antwerpen dat in het dorpje neerstrijkt. Een romantisch coming of age-drama over het wonder van een eerste liefde. Limburgs gesproken, Nederlands ondertiteld.
Titel: Hemel op aarde
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 40 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf Competitie NFF Jaarselectie GeschiedenisHumor

Gouden Kalf winnaar

Beste Vrouwelijke Bijrol (2014)
Lies Visschedijk
Beste Production Design (2014)
Alfred Schaaf

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (2014)
Edward Stelder
Beste Film (2014)
Iris Otten
Beste Muziek (2014)
Rowwen Hèze
Beste Film (2014)
Bastiaan Gieben
Beste Film (2014)
Pieter Kuijpers
Beste Film (2014)
Sander van Meurs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.