Ga naar inhoud
Still

Helse pijn

Regie: Olivier van der Zee
Documentaire over mensen die dag en nacht rondlopen met helse pijnen. Ze hopen soelaas te vinden in het AMC, waar een pijnspecialist met neurostimulatie de pijn onder controle probeert te krijgen.
Sommige mensen lopen dag en nacht, jaar in jaar uit rond met helse pijnen. Niet-functionele, chronische pijnen die levens volledig verwoesten en die geneeskundigen vaak machteloos doet staan. Deze documentaire volgt maandenlang een jonge vader in zijn zoektocht naar pijnverlichting. Hij slaapt nauwelijks, valt kilo’s af en is amper in staat mee te draaien in het dagelijkse gezinsleven. Hij komt uiteindelijk terecht bij een gerenommeerd pijnspecialist in het AMC die met neurostimulatie de pijn onder controle probeert te krijgen.

Credits

Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Cobos Films BV
Omroep
KRO-NCRV
Distributie
NPO Sales
Titel: Helse pijn
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie Gezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.