Ga naar inhoud
Still

Hekwerk

Regie: Jasper ten Berge, Murk-Jaep van der Schaaf, Wouter Kooistra
Documentaire geïnspireerd op het werk van Bert Haanstra door studenten van de HKU. Over de voorliefde van de Nederlanders om hun leefwereld af te bakenen door hekken, schuttingen en muren.
Op verzoek van het Nederlands Film Festival maakte een aantal studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht een documentaire geïnspireerd op het werk van Bert Haanstra. Dit in het kader van het aan Haanstra gewijde retrospectief in 2007. In Hekwerk tonen ze de voorliefde van de Nederlanders om hun leefwereld af te bakenen door hekken, schuttingen en muren. Volks- en achtertuintjes, bospercelen, zelfs hele stadswijken worden omheind en afgeschermd van de buitenwereld. Mens en hek lijken onafscheidelijk.
Titel: Hekwerk
Jaar: 2007
Duur : 38 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2007
Bert Haanstra

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.