Ga naar inhoud
Still

Greencard Warriors

Regie: Miriam Kruishoop
Een arme latino familie uit een criminele wijk in de Verenigde Staten vestigt alle hoop op een zoon die geronseld wordt voor het Amerikaanse leger, met de belofte van een legaal bestaan.
In de Verenigde Staten worden onder kansloze illegale immigranten, jongeren geronseld voor het Amerikaanse leger. Het geboden zicht op een legaal bestaan voor de jonge dienders en hun familie blijkt in de praktijk vaak een valse belofte te zijn. Deze speelfilmlaat de gevolgen daarvan zien voor een arme latino familie, in een wijk waar criminaliteit de enige andere optie is om te kunnen overleven. Het verhaal wordt geschetst vanuit de verschillende perspectieven, waaronder dat van de jonge Angel die dromen en liefde ziet vervliegen.

Titel: Greencard Warriors
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2014
NFF Jaarselectie Filmspecials NFF Internationale coproducties OorlogMaatschappijInternationaalMisdaadPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.