Ga naar inhoud
De Gooische Vrouwen verruilen met eclatant succes de PC voor de Champs-Elysées in een uitbundig en vrolijk avontuur met een vette knipoog en hoge feelgood-factor.
Wat men in Hollywood kan, kan men in Hilversum beter. Tenminste: als het gaat om het produceren van een filmvervolg dat zich kan meten aan de tv-serie die eraan ten grondslag ligt. Waar de Sex and the City-films niet konden tippen aan het origineel, daar scoren de Gooische Vrouwen. De tv-serie was een poldervariant van Desperate Housewives, en voor de film geldt niet anders. De vier leden van het bekende vriendinnenclubje - de volkse Cheryl De Morero, de geitenwollensok Roelien, arty-farty mannenverslindster Anouk en de neurotische Claire - krijgen ieder de nodige tegenslagen op hun bord. De oplossing: een gezamenlijke trip naar het buitenland, als het dameskwartet de PC inruilt voor de Champs-Elysées. Koopman weet ondanks de vele verhaallijnen en bonte stoet aan personages de vaart er flink in te houden. Niet alleen voor de fans van het eerste uur, maar ook voor nieuwkomers is dit Blaricumse universum goed te volgen. Ook op het witte doek openbaarden de Gooische Vrouwen zich als publiekslievelingen: de film haalde in een recordtijd de diamanten status en geldt als een van de meest succesvolle vaderlandse producties van de laatste tijd.

Titel: Gooische vrouwen
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 50 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Alle 40 Goud
Editie: NFF 2020

Alle 40 GoudVriendschapHumorReizenDramaRomantiek

Gouden Kalf winnaar

Beste Mannelijke Bijrol (2011)
Peter Paul Muller
Beste Vrouwelijke Bijrol (2011)
Beppie Melissen

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (2011)
Will Koopman

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2011)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.