Ga naar inhoud
Tragikomische vertelling over de onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen, in dit geval een broer en zijn twee zussen. Bij een van hen zit een steekje los - of wellicht bij alle drie?
De maniakale vijftiger Thomas zit overspannen thuis aan de pillen en de complottheorieën. Zus Doris heeft zich als een moeder over hem ontfermd – een deken van zorg die de hulpeloos ogende Thomas zich graag laat welgevallen. Maar die hem ook verstikt. Haar overbezorgdheid werkt ook zus Hannah op de zenuwen. De dialoogrijke acteursfilm met toptalent - Monic Hendrickx, Elsie de Brauw en Marcel Musters bedachten het verhaal in samenspel met regisseur Mijke de Jong - maakt met fragmenten uit oude brieven duidelijk dat er een diepe, emotionele band bestaat tussen de drie. Maar elke keer als ze samen zijn, lopen de spanningen snel op en gaat het decorum overboord.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: God Only Knows
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2019

GezondheidDrama

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (2019)
Marcel Musters
Beste Actrice (2019)
Monic Hendrickx
Beste Film (2019)
Frans van Gestel
Beste Film (2019)
Laurette Schillings
Beste Film (2019)
Arnold Heslenfeld
Beste Actrice (2019)
Elsie de Brauw

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.