Ga naar inhoud
Still

Go West, Young Man

Regie: Peter Delpeut, Mart Dominicus
Documentaire waarin Delpeut en Dominicus een sentimental journey door het westen van de VS maken, op zoek naar sporen van de western. Met interviews, toeristische trekpleisters, lege filmsets en veel filmfragmenten uit westerns.
Regisseurs Peter Delpeut en Mart Dominicus maken een sentimental journey door het westen van de Verenigde Staten, op zoek naar sporen van de western. Door de voorruit van hun auto filmen ze het weidse landschap van Wyoming, Arizona, Nevada, begeleid door onweerstaanbare westernmuziek. Ze filmen in bars en steden, ze interviewen liefhebbers, ze bezoeken traditionele handwerklieden, ranches en cowboys die zwijgend koeien brandmerken. In een nepwesternstadje tonen nepcowboys, in rappe opeenvolging, hoe je moet vallen als je door verschillende wapens neergeschoten wordt. Ze tonen fragmenten uit de westernklassiekers Shane (George Stevens, 1953), The Searchers (John Ford, 1956), Pat Garrett and Billy the Kid (Sam Peckinpah, 1973) - en uit Monte Walsh (1970), waarvan de regisseur William Fraker terugkeert op de verlaten set. Al die dingen zijn er nog; alleen de western is er niet meer.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
VPRO TV
Distributie
Filmmuseum Distributie
Titel: Go West, Young Man
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2003
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Muziek (2003)
Paul M. van Brugge

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still