Docu­men­taire waarin Delpeut en Dominicus een senti­mental journey door het westen van de VS maken, op zoek naar sporen van de western. Met inter­views, toeris­tische trek­pleis­ters, lege film­sets en veel film­frag­menten uit westerns.
Regis­seurs Peter Delpeut en Mart Dominicus maken een senti­mental journey door het westen van de Verenigde Staten, op zoek naar sporen van de western. Door de voor­ruit van hun auto filmen ze het weidse land­schap van Wyoming, Arizona, Nevada, begeleid door onweer­staan­bare west­ern­muziek. Ze filmen in bars en steden, ze inter­viewen liefheb­bers, ze bezoeken tradi­tionele handw­erk­lieden, ranches en cowboys die zwij­gend koeien brand­merken. In een nepwest­ern­stadje tonen nepcow­boys, in rappe opeen­vol­ging, hoe je moet vallen als je door verschil­lende wapens neergeschoten wordt. Ze tonen frag­menten uit de west­ern­klassiekers Shane (George Stevens, 1953), The Searchers (John Ford, 1956), Pat Garrett and Billy the Kid (Sam Peck­inpah, 1973) — en uit Monte Walsh (1970), waarvan de regis­seur William Fraker terug­keert op de verlaten set. Al die dingen zijn er nog; alleen de western is er niet meer.

Titel: Go West, Young Man
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2003

Gouden Kalf nominaties

Beste Muziek (2003)
Paul M. van Brugge

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte