Ga naar inhoud
In Parijs vinden twee gezworen vijanden elkaar in de haat voor iemand die ze nog meer verachten dan elkaar: een homoseksueel. Drama over de willekeur, de vernietiging en verbinding van haat.
Tijdens een zaterdagnacht in een buitenwijk van Parijs treft een extreemrechtse nationalist een orthodoxe moslim. Beiden zijn gefrustreerd over hoe de wereld hen als stereotypen wegzet. Tegen hun verwachting in vinden de twee elkaar in hun haat voor een derde type mens dat ze nog méér verachten dan elkaar: de homoseksueel. Drama over de willekeur van haat, de kracht van groepsidentiteit en de behoefte aan een vijand.


Titel: GILLES
Jaar: 2016
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Inschrijving, Hollandse Nieuwe
Editie: NFF 2016

DramaMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.