Ga naar inhoud
Regisseur Ingeborg Jansen volgde jarenlang het Pakistaanse gezin Elias dat het land onder doodsbedreigingen moest ontvluchten en vervolgens acht jaar in onzekerheid moest leven over de vraag of het hier mocht blijven.
Regisseur Ingeborg Jansen volgde jarenlang het van oorsprong Pakistaanse gezin Elias dat het land vanwege hun christelijk geloof ontvluchtte. Ouders en de drie kinderen moesten na aankomst in Nederland vervolgens acht jaar wachten voordat duidelijk werd of ze een verblijfsvergunning kregen. Uit persoonlijke interviews en beelden van alledaagse bezigheden zoals sport en school komt naar voren hoe vooral de kinderen hier volledig integreerden. Ondertussen probeert de vader na elke teleurstellende brief voor de camera zijn geduld en waardigheid te bewaren. Op de vraag of kinderen die tijdens het lange wachten in Nederland opgroeien, niet toch een recht verwerven op een verblijfsvergunning, antwoordde toenmalig minister Verdonk dat vluchtelingen dan maar geen kinderen moeten nemen. Regisseur Jansen beperkt zich met deze documentaire tot het menselijke verhaal achter een van de vele IND-dossiers en kiest geen politieke stellingname. Toch dringt zich gaandeweg de vraag op of termen als 'humaan beleid' niet elke relatie met de werkelijkheid hebben verloren.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Productiebedrijf
Holland Harbour Productions
Omroep
NCRV TV

Titel: Gezin in de wacht
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.