Zeeuwse bushokjes in stil­staand beeld vormen visuele onder­s­te­uning bij gelu­ids­gedicht, dat bestaat uit flarden van de gesprekken van de reeds vertrokken buspassagiers.
Vanuit stil­staand perspec­tief zijn in het Zeeuwse land­schap verschil­lende bushokjes gefilmd. De bushokjes zijn leeg, maar de flarden van gesprekken hangen er nog. De inter­actie tussen de frag­men­tarische zinnen over vertrek, liefde en herin­nering en de stil­staande beelden versterkt het idee van passanten, van passagiers die op een zojuist vertrokken bus zijn gestapt. Gebaseerd op het gedicht Stoomge­maal Oost­er­schelde van Johanna Kruit.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
SNG Film

Titel: Gedichten uit zee - Passanten
Jaar: 2005
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte