Ga naar inhoud
Still

Gebroken rood

Regie: Eric Oosthoek
Ooit, in de Tweede Wereldoorlog, bestreden zij het kwaad en vochten ze voor een betere wereld. Een brute moord brengt een voormalige verzetsgroep anno 2004 opnieuw bij elkaar.
Wat gebeurt er als je het recht in eigen hand neemt, op eigen houtje de rechtsstaat gaat corrigeren? Hans Croiset, André van den Heuvel, Bram van der Vlugt en Kitty Courbois in rollen als bejaarde verzetshelden vinden het geen slecht idee; in feite is dat hetzelfde als wat ze in de Tweede Wereldoorlog deden. Ze vormden toen een gezworen verzetsbende. De aanleiding voor hun hernieuwde gevechtselan is de brute roofmoord op Marjan, een van de leden uit het groepje van toen. Heden en verleden beginnen in elkaar over te vloeien. In beheerst tempo, met aandacht voor details en spel, ontvouwt het verhaal zich, waarbij vooral Hans Croiset in de rol van Simon, een gepensioneerde leraar Nederlands, de aandacht krijgt. Hij zoekt contact met de onderwereld en ontmoet daar de Slavische Goran die sympathie voor de oude man opvat. Het lot ligt uiteindelijk in de handen van Simon.
Titel: Gebroken rood
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2004
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.