Ga naar inhoud
GTEHH_Still_1_1_.jpg

Ga terug en haal het

Regie: Clarice Gargard

De Black Lives Matter-demonstraties waren de grootste anti-zwartracismeprotesten ter wereld. Hoe staat het nu met de toekomst? Vormden ze het gehoopte kantelpunt in de geschiedenis? Een vraag, gesteld aan alledaagse verzetsstrijders, in Nederland, Suriname en op Curaçao.

In juni 2020 zetten de Black Lives Matter-demonstraties de wereld op z'n kop. In Ga terug en haal het vraagt regisseur Clarice Gargard zich af of dit een kantelpunt in de geschiedenis was. Om daar antwoord op te geven maakt ze, onder leiding van een alwetende gids, een reis door tijd en ruimte. Ze haalt in Nederland, Suriname en Curaçao herinneringen van alledaagse verzetsstrijders op, in de hoop dat die haar iets over de toekomst kunnen vertellen.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Tomtit film
Omroep
VPRO
Postproductiebedrijf
Fever Film
Titel: Ga terug en haal het
Jaar: 2022
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

NPO Start
Nu streamen

Bekijk deze film/serie op NPO Start.

Stills

Poster Ga Terug en Haal Het.jpg