Ga naar inhoud
Korte speelfilm over Frits Flinkevleugel die van lokale zwemkampioene Truus Vlieger privé zwemles krijgt. Wanneer hij haar via een fikse sprint inhaalt, kan hij de zwemsport vaarwel zeggen.
Korte speelfilm over Frits Flinkevleugel die niet kan zwemmen. In het zwembad moet hij dan ook door de lokale zwemkampioene Truus Vlieger gered worden, wil hij aan de verdrinkingsdood ontsnappen. Truus biedt hem een privé zwemcursus aan. Met enige tegenzin onderwerpt hij zich aan haar lessen totdat hij haar tijdens de training voor een Kanaalrace via een fikse sprint inhaalt. Pas dan is hij in staat Truus en haar zwemsport vaarwel te zeggen. Een absurde pastiche, met een ironische en soms cynische ondertoon, berustend op een burgerlijke realiteit.

Credits

Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Nico Crama Films

Titel: Flinkevleugel
Jaar: 1969
Duur : 22 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: In The Picture: Nico Crama
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.