Ga naar inhoud
Still

Felice... Felice...

Regie: Peter Delpeut
Negentiende-eeuwse, handmatig ingekleurde, foto's zijn het uitgangspunt voor een tragisch liefdesverhaal over de fotograaf Felice Beato die anno 1895 naar Japan terugreist om zijn verloren geliefde te zoeken.
Tragisch liefdesverhaal over de fotograaf en wereldreiziger Felice Beato die in het jaar 1895 naar Japan terugreist om zijn voormalige echtgenote O-Kiku te zoeken. Onderweg beschrijft hij in een nostalgische brief aan zijn broer Antonio hoe sterk hij naar zijn verloren liefde O-Kiku verlangt en hoe onmachtig hij zich voelt in het oude, te snel veranderde Japan. De reis brengt hem naar Nagasaki en Moji, Onomichi, de berg Fuji, Yokohama en Tokio. Plaatsen waar hij ooit met zijn geliefde was en waar hij de mensen nu niet meer begrijpt. Felice...Felice... is geïnspireerd op handmatig ingekleurde negentiende-eeuwse foto's van onder andere Felice Beato, Sjimooka Renjo en Baron von Stilfried. In de geheel in een studio opgenomen film, verbeelden de foto's Felice's reis. Bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Speelfilm in 1998.

Credits

Production Design
Set geluid
Mixage
Productiebedrijf
Ariel Film Produkties
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
KRO TV
Titel: Felice... Felice...
Jaar: 1998
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005
25 Jaar NFF

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Speelfilm (1998)
Suzanne van Voorst
Beste Lange Speelfilm (1998)
Pieter van Huijstee
Beste Acteur (1998)
Johan Leysen

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (1998)
Peter Delpeut

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still