Ga naar inhoud
Verbeeldingrijk portret van de Israëlische schrijver Etgar Keret, die in zijn verhalen een spel met fantasie en realiteit speelt. Waarom is het vertellen van verzinsels voor hem van levensbelang?
In zijn extreem korte verhalen speelt de Israëlische schrijver Etgar Keret een indrukwekkend spel met fantasie en realiteit. Ook zijn levensverhaal klinkt als een modern sprookje. Deze hybride documentaire combineert interviews met animaties van zijn fictieverhalen en reconstructies van zijn anekdotes. De film onderzoekt waarom het vertellen van verzinsels zo essentieel is voor Kerets (voort)bestaan. Naast Keret zelf komen onder anderen schrijver Jonathan Safran Foer en radiopersoonlijkheid Ira Glass (This American Life) aan het woord.

Titel: Etgar Keret: een waargebeurd verhaal
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 7 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: L'OR Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2017

HumorAnimatieKunst & CultuurMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.