Ga naar inhoud
In deze documentaire volgt de filmmaakster de Amsterdamse 'vuilnispluizer' Willem, die 's nachts de mooiste vondsten doet in vieze vuilniszakken.
Van zeer dichtbij volgt Dijkstra het fenomeen van Amsterdamse schatgravers op zoek in ons vuilnis. 'Vuilnispluizer' Willem rijdt met een merkwaardig, maar handig busje rond en speurt in het donker in de vuilniszakken. Hij neemt overigens niet alles mee wat op straat ligt; elk voorwerp wordt gekeurd en al dan niet waardevol bevonden. 'Handdoeken, yeah!', roept hij enthousiast. Hoewel enkele bewoners de pluizers gajes vinden, pluizen anderen zelf ook. Een dame laat zelfs trots zien wat er in haar huis 'van de straat' geraapt is. Een oudere meneer doet trots het verhaal van een geldvondst uit de doeken. Willem luistert aandachtig, gunt ook andere mensen hun vondsten. Willem vindt in Oud geld en juwelen geen fortuin. Wel mooie gordijnen, prima paraplu's, kastjes, kleren, vazen en een Afghaanse jas, die hij direct aantrekt. In zijn stamkroeg wast hij eerst z'n handen, alvorens zich aan een goed wijntje te zetten. Onderdeel van Every Picture Tells a Story.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
IDTV Docs
Distributie
Cinema Delicatessen

Titel: EPTAS - Oud geld en juwelen
Jaar: 2007
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma, Every Picture Tells a Story
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still