Single play over alcoholist Walter die alles is kwijtgeraakt en weer bij zijn dominante moeder woont. Hij raakt bij toeval betrokken bij de problemen van een vrouw waarna zijn leven in een stroomversnelling terechtkomt.
TV-film in de serie Enneagram. Walter is een alcoholist. Hij is alles kwijtgeraakt: vrouw, kinderen, huis, baan en rijbewijs. Hij woont weer bij zijn dominante moeder. Maar, aldus de tussentitel, 'nog tien dagen droog en dan komt alles weer goed met Walter'. Want dan mag hij zijn kinderen weer zien, en misschien komt het ook nog wel goed tussen hem en zijn vrouw. Nadat hij bij toeval betrokken raakt bij de problemen van een vrouw met twee kinderen die haar gewelddadige man probeert te ontlopen, komt Walters leven echter in een stroomversnelling terecht. De verleiding groeit, zowel van de vrouw als van de fles. De dag na dag aftellende tussentitels gaan steeds ironischer klinken, en ook bij de Anonieme Alcoholisten krijgen ze argwaan. De schuchtere Walter probeert ondertussen iedereen te vriend te houden en van de drank te blijven - ondanks terugkerende, verleidelijke visioenen van zichzelf als dronken rocker.

Titel: Enneagram - Droog
Jaar: 2004
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Competitie
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still