Een onzeker meisje wordt populair wanneer ze wensen in vervulling laat gaan. Verfilming van het succesvolle kinderboek van Isa Hoes, geregisseerd door Dennis Bots (Oorlogsgeheimen, Achtste-groepers huilen niet).
Engel is een verlegen, onhandig meisje dat graag thuis is. Daar voelt het vertrouwd, met haar knappe koppen van ouders, haar lieve kat Saturnus en gekke oom Tobias. Op een dag gebeurt er iets vreemds. Ze struikelt, verwacht hard te vallen, maar ineens zweeft ze in een prachtige zeepbel. Als die uit elkaar spat vindt ze naast zich op de grond een wensklokje. Alles wat ze wenst komt uit! Engel wordt ineens enorm populair, maar maakt dit haar ook gelukkig? Naar het kinderboek dat Isa Hoes samen met haar tienjarige dochter Vlinder schreef.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Sound Design
Set geluid

Titel: Engel
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2020

FamiliefilmFamiliebandenDramaVriendschap

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.