Thriller waarin de norse aardappelboer Jaap onvrijwillig zijn neef in huis neemt, die gezocht wordt door een zware crimineel.
Telefilm over aardappelboer Jaap (Frank Lammers) die zijn boerenbedrijf alleen runt, in alle rust en tevredenheid. Zijn rustig voortkabbelende bestaan wordt verstoord als zijn zus en haar man worden vermoord - een afrekening in het Amsterdamse criminele circuit. Jaap blijkt de enig overgebleven familie van neef Xander (Daniel Römer) en krijgt het verzoek hem 'voorlopig' onder zijn hoede te nemen. Er volgt een onvermijdelijke botsing van karakters en culturen, maar toch groeit er een voorzichtige verstandhouding. Ondertussen wordt Xander gezocht door de crimineel van wie Xanders vader boekhouder was. De jongen blijkt essentiële gegevens te hebben. Langzaam werkt de film, waarin veel ruimte is voor mooie shots van weidse vergezichten en eenzaam voortploegende boeren, toe naar de climax: het jaarlijkse Peteeto Bal in de boerengemeenschap met een uiteindelijk toch nog verrassende ontknoping.

Titel: Eigenheimers
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still