Ga naar inhoud
De negentienjarige Marokkaanse Nederlander Adib wil een Rode Baret worden. Zijn autoritaire vader wil niet dat hij als commando gaat vechten voor Nederland, maar voor zijn eigen familie kiest.
Adib (19) wil niet, zoals zijn vader, automonteur met zijn eigen garage worden. Hij volgt de zware opleiding voor het Korps Commandotroepen. Zijn strenge Marokkaanse vader begrijpt er niets van: heeft hij zijn zoon op de wereld gezet, opgevoed en naar school gestuurd zodat hij voor Nederland kan sterven? De film volgt twee cruciale dagen uit Adibs leven: zijn laatste dag als burger en zijn laatste dag als aspirant-commando. Een eenzame zoektocht naar identiteit en een worsteling met een generatiekloof.

Credits

Regie
Producent
Uitvoerend Producent
Production Design
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: Eenheid
Jaar: 2018
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

DramaMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.