Ga naar inhoud
Stills

Een gat in mijn hart

Regie: Olivier S. Garcia
Akwasi was vier jaar toen hij een vliegtuig zag neerstorten op de flat aan de overkant. Dertig jaar later begint hij een zoektocht naar het gat dat achterbleef in de harten van alle kinderen die destijds ooggetuigen van de Bijlmerramp waren.
Op 4 oktober 1992 stort een vliegtuig neer op de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg in de Amsterdamse Bijlmermeer. Veel buurtbewoners zien de ramp gebeuren, verliezen hun huis, familieleden of vrienden. Ook kinderen zien het vliegtuig, de vuurzee waaruit mensen proberen te ontsnappen en het gat dat overblijft. Akwasi Ansah zag dit alles op vierjarige leeftijd. Hij en andere kinderen uit de buurt maakten tekeningen en verhalen over wat zij zagen, die werden gebundeld in een boek. Dertig jaar later is dit het begin van Akwasi's zoektocht. Samen met zijn lotgenoten gaat hij de confrontatie met hun trauma aan.
Titel: Een gat in mijn hart
Jaar: 2022
Duur : 48 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills