Ga naar inhoud
Telefilm waarin Frits, een boerenzoon, een hecht team vormt met zijn vader, die hem niet alleen het boerenvak leert, maar ook zijn voetbalteam coacht.
Tragisch televisiedrama, deel uit een nieuwe serie van zes Telefilms, vertelt het verhaal van Frits (Johnny de Mol), een boerenzoon die niet beter weet dan dat zijn moeder bij zijn geboorte is overleden. Met zijn vader vormt hij een hecht team. Letterlijk en figuurlijk, want zijn vader (Dimme Treurniet) leert hem niet alleen koeien melken en jagen, hij is ook de coach van zijn voetbalelftal. Het gelukkige tij keert als de jongen na zijn achttiende verjaardag als veelbelovend voetbaltalent wordt gescout. Plotseling ligt Frits' toekomst niet meer bij zijn vader op de boerderij, maar op het groene gras van de Nijmeegse voetbalclub NEC. Hoewel de glansrijke voetbalcarrière van zijn zoon de kroon op zijn werk is, is de boer bang ook nog zijn kind te verliezen. Wanhopig onthult hij de leugen waarmee hij zijn zoon grootbracht. Frits is verbijsterd en neemt een dramatisch besluit.

Titel: Drijfzand
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Competitie
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still