Ga naar inhoud
Still

Door de oren van Ellen

Regie: Saskia Gubbels
Portret van de elfjarige, dove, strijdbare Ellen die voor de keuze staat naar welke middelbare school ze gaat. Ze wil het liefst naar een gewone school en niet naar een doveninternaat.
De dove elfjarige Ellen en haar hartsvriendin Myrthe staan voor de keuze naar welke middelbare school ze gaan: naar het doveninternaat of naar een gewone school? Of een school voor slechthorenden? Ellen wil het liefst naar een gewone school. Daarvoor moet ze kunnen praten en ze is wel heel bedreven in gebarentaal maar nog niet in praten. Gesprekken met familie en in de klas worden afgewisseld met beelden in het zwembad en oefeningen in het praten.

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Hollandse Helden
Titel: Door de oren van Ellen
Jaar: 2011
Duur : 19 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still