Documentaire over een keerpunt in het leven van een alleenstaande moeder en haar dochter. Ze waren altijd samen, maar dat verandert nu dochter Mical naar het buitenland gaat verhuizen.
Mical en haar moeder Stephanie zijn door Emma van den Berg een maand lang gefilmd, voordat Mical in San Francisco een nieuw leven gaat beginnen. Mical, een goede vriendin van de filmmaker, woont nu nog thuis. Stephanie heeft haar grotendeels solo opgevoed. Ook al zijn ze twee sterke, individuele karakters, ze leefden de laatste 25 jaar altijd dicht op elkaar. Ze zijn erg aan elkaar gehecht. Dat staat op het punt te veranderen nu Mical haar 'one way'-ticket heeft geboekt.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Gerrit Rietveld Academie

Titel: Doei, stomme trut
Jaar: 2018
Duur : 17 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01