Vier jonge vrouwen worden gevolgd op hun weg naar een carrière als operazangeres. Ze doen auditie, waaronder voor een felbegeerde plek op de Dutch National Opera Academy.

De weg naar het operapodium is lang en zwaar. De Dutch National Opera Academy is een logisch voorstadium, maar neemt per jaar slechts zes studenten aan. Vier jonge vrouwen met grote ambities, en sterke stemmen, worden gevolgd op hun pad naar het podium. De zeer ambitieuze Zweedse Elisabeth is al eerstejaars student aan de DNOA, maar wil zo snel mogelijk professioneel aan de slag. De Amerikaanse Maya - die Russische wortels heeft - werkt al vijf jaar bij het befaamde Mariinsky Theater in St. Petersburg en auditeert voor de Nederlandse opleiding, net als de Nederlandse Kiki en Ella. De jonge vrouwen worden gefilmd bij de voorbereidingen, de zenuwslopende audities, workshops en de uiteindelijke, onvermijdelijk emotionele selectiegesprekken. Ook vertellen ze wat zingen voor hen betekent. Daarnaast geven opnames van de juryoverleggen inzicht in de overwegingen voor de lastige keuzes die gemaakt worden.

Credits

Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Cottaar TV Producties

Titel: Diva's
Jaar: 2011
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.