Ga naar inhoud
Still

Dikkertje Dap

Regie: Barbara Bredero
Dikkertje Dap, uit het razend populaire versje van Annie M.G. Schmidt, nu eindelijk in een film. Dikkertje en de giraf Raf zijn de allerbeste vrienden, maar kan Raf ook met Dikkertje mee naar school?
Dikkertje Dap, uit het versje van Annie M.G. Schmidt, is op dezelfde dag geboren als de giraf Raf. Dikkertje is vaak in de dierentuin, want Raf is zijn beste vriend. Ze zijn onafscheidelijk, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij krijgt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.

Deze film draait in het educatieprogramma van NFF 2018 op vrijdag 28 sep om 09.30 uur & maandag 1 oktober om 09.30 uur.

Titel: Dikkertje Dap
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 12 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017
DramaJeugd

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.