Ga naar inhoud
Stills

Die entformte Tochter

Regie: Theresa Büchner
Een moeder vraagt zich af of ze haar dochter kan bereiken. De dochter probeert zich voor te stellen hoe haar moeder het leven zag. Hoe moet je zoiets filmen? Een experimentele poging tot toenadering.
"Als ik foto's zie van mijn moeder toen ze jong was, zie ik een vrouw die mij niet nodig heeft. Toen ik nog niet geboren was, was haar kunst alles voor haar. Pas later werd ik belangrijk. Ik had haar destijds graag ontmoet. Hoewel, misschien ook niet. Ze lijkt zo onafhankelijk. Zou ze me aardig hebben gevonden?" Aarzelend opduikende, dromerige beelden begeleiden het gesprek tussen de dochter en de moeder over het maken van de film. "Ik weet nog steeds niet wat je zoekt", zegt de moeder. "De waarheid?" "Nee." "Dat is goed."

Credits

Kostuumontwerp
Set geluid
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Gerrit Rietveld Academie
Titel: Die entformte Tochter
Jaar: 2018
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018
NFF Studentencompetitie MaatschappijDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.