Ga naar inhoud
Kunstzinnige, korte documentaire waarin Abrahams een ontdekkingsgeschiedenis toont, via verslagen van poolreizigers uit verschillende fases van onze geschiedenis, Ook met bijzonder archiefmateriaal.
De ontdekkingsgeschiedenis van een andere wereld, verteld door verslagen van poolreizigers uit verschillende periodes van onze geschiedenis. In 330 v.Chr. beschrijft de Griekse ontdekkingsreiziger Pytheas als eerste de Noordelijke IJszee. Het verslag, waarvan slechts drie zinnen bewaard zijn gebleven, wordt voorgelezen in de voice-over, terwijl de eerste, grofkorrelige zwart-witbeelden van de ijzige zee hun aantreden doen. Eeuwen later, in 1819, ontdekt en beschrijft Sir John Ross dat bewoners van de Arctische kust de enige inwoners van het universum meenden te zijn. Weer begeleid door beelden van krakende ijsmassa's. In 1897 stort een Zweedse uitvinder, onderweg naar de Noordpool, neer met zijn luchtballon. Er ontstaat een mix van bijzondere archiefbeelden en eigen opnames, vol wonderlijk gevormde ijsmassa's en antieke ijsberen, in vele tinten wit en grijs. De opnames en archiefbeelden van deze kunstzinnige, korte documentaire komen vanaf en rondom 70º, het arctische Svalbard - de 'koude kust' van Noorwegen.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Rongwrong
Distributie
Eye Filmmuseum

Titel: Desert 79° - 3 Journeys Beyond the Known World
Jaar: 2010
Duur : 19 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.